Popis produktu
Vinifikace
Hrozny pro toto víno pocházejí z pečlivě vybraných vinic z okolí legendární Stolové hory. Díky suchým podmínkám zdejšího prostředí má víno velmi silnou intenzitu a minimalizuje se zde výskyt škůdců. Vinifikační proces má na starosti zkušený enolog Francois Bezuidenhout, klasická vinifikační metoda červených vín, fermentace v nerezových tancích při teplotě 23 – 26 °С, zrání probíhá v dubových sudech (americký i francouzský dub) po dobu 3 – 9 měsíců.
Degustace
Polosuché víno rubínově červené barvy s fialovými odlesky, s chutným a intenzivním aroma zralých švestek a ostružin. V chuti dominují tóny vyzrálého lesního ovoce a švestek s decentními náznaky koření. Elegantně strukturované víno se středně plným tělem, lahodně kulaté, s bohatou ovocitostí a příjemným dozvukem.
Ocenění
Prague Wine Trophy 2023 - Prague Premium Gold