Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Šumivá vína

    Šumivé víno je označení alkoholického nápoje, který je vyráběn primárním či sekundárním kvašením vína a nebo moštu. 

    Alternativní označení sekt bylo převzato z Německa, kde bylo používáno od 18. století. Název sekt je občas zaměňován s názvem Champagne (šampaňské víno), kterým se ale mohou být označena pouze vína z francouzské oblasti Champagne. 

    Obdobně je tomu u šumivých vín Prosecco. Prosecco byl původně název odrudy révy vinné, odvozený od jména vesnice v italském Venetu. V roce 2010 byla tato odrůda přejmenována názvem Glera a Prosecco se stalo označením  chráněné oblasti. Aby mohlo být šumivé víno označeno jako Prosecco, musí kromě jiného také pocházet z odrůdy Glera a oblasti Prosecco.

    Všechna Prosecca či Champagne jsou šumivá vína, ne však všechna šumivá vína jsou Champagne či Prosecca!

     

    Značení šumivých vín podle obsahu cukru:

     

    • brut nature (přírodně tvrdé) - pod 3 gramů cukru na litr; tyto údaje lze užít pouze na výrobky, kterým po vytvoření šumivého vína nebyl dodán žádný cukr
    • extra brut (zvláště tvrdé) - mezi 0 až 6 gramů cukru na litr
    • brut (tvrdé) - do 15 gramů cukru na litr
    • extra dry (zvláště suché) - 12 až 20 gramů cukru na litr
    • sec (suché) - 17 až 35 gramů cukru na litr
    • demi-sec (polosuché) - 33 až 50 gramů cukru na litr
    • doux (sladké) - nad 50 gramů cukru na litr

    Podkategorie


    109

    1099

    Výrobce:

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Další informace
    Souhlasím s použitím všech souborů cookies.
    Odmítnout, využívat pouze technické cookies.

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?