Popis produktu
Vinifikace
Hrozny se nechávají macerovat za nízkých teplot po dobu 5-6 dní. Fermentace probíhá za kontrolované teploty mezi 28°C a 29°C za přidání ušlechtilých kvasinek. Víno je 3x denně přečerpáváno přes klobouk pro dosažení maximálního kontaktu vína se slupkami a zajištění pomalé a jemné extrakce, následuje třicetidenní macerace. Víno zraje po dobu 12 měsíců v dubových sudech (95% fr. dub, 5% americký, 50% nové sudy, 50% sudy druhého řádu).
Degustace
Suché víno hluboké, rubínově červené barvy s fialovými odlesky. Intenzivní chuť se stopami ovoce, jako jsou švestky, třešně a rybíz, ale i kořeněné náznaky černého pepře a dotyk mentolu. Díky zrání v dubových sudech se víno stává elegantní a komplexní, s dlouhotrvajícím závěrem.
Ocenění
Prague Wine Trophy 2021 - Prague Regional Champion
Prague Wine Trophy 2019 - Prague Wine Champion (= nejlepší Cabernet Sauvignon v soutěži,95 bodů)
Prague Wine Trophy 2018 - Gold Medal
Grand Prix Vinex 2016 Grand Gold Medal, Grand Prix Vinex 2017 Silver Medal



