- Země / oblast
- Francie, Cognac
- Obsah alkoholu
- 40 %
- Objem
- 70 cl
- Zrání v sudu
- 10 let
- Alergeny
- ne
Prémiový cognac, kategorie Fine Champagne
Destilace
Hrozny jsou lisovány v pneumatickém lisu. Extrahovaná šťáva je ukládána do kádí, kde přibližně jeden týden kvasí. V momentě ukončení procesu kvašení jsou kádě zcela vyplněny a neprodyšně uzavřeny, aby se zabránilo jakémukoli kontaktu se vzduchem. Výsledný alkohol , který je v daném momentě 9% je připraven k destilaci. Provádí se výhradně mikro destilace ve dvou stupních nad plamenem podle tradic pocházejících ze 16. století. Minimální doba zrání je 10 let.
Degustace
Recept tohoto unikátního cognacu složeného z 25ti druhů cognaců (oblastí Grand Champagne, Petite Champagne, Borderiers a Fins Bois) vytvořili v roce 1996 Bernard Hine s Nicholasem Freemanem, specialistou na doutníky. První dojem se vyznačuje sílou a bohatou škálou kořenitých stop. Aroma tabákového listu, kandovaného ovoce, medu a dřeva přechází do velmi vyvážené a kulaté chutě s dlouhým lékořicovým a jemně pikantním dozvukem.
Dodává se v klasických cognac lahvích, doplněné dárkovým balením.
Doporučení
Hloubku a komplexnost tohoto cognacu lze nejlépe vychutnat spolu s kvalitním doutníkem.
Ocenění
International Spirits Challenge 2011 Gold Medal
Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme.